Koronawirus koronawirusem a w Chinach ludzie umierają od jedzenia kukurydzy

Ściślej zaś makaronu kukurydzianego. Dwunastoosobowa rodzina z północno-wschodniej części Chin spożyła na śniadanie potrawę zawierającą tenże makaron. Niestety, dla większości z nich okazało się to ich ostatnim posiłkiem. Ludzie ci zmarli, gdyż makaron zawierał w sobie kwas bongkrek - toksyczną substancję powodującą śmierć. Kwas znalazł się w makaronie dzięki obecności bakterii pseudomonas cocovenenans; ta z kolei prawdopodobnie wytworzyła się w nim przez rok przebywania makaronu w zamrażarce. Po spożyciu zakażonego makaronu zmarło ośmioro członków rodziny. Czterech przeżyło tylko dlatego, że go nie zjadło.

Nie istnieje znane lekarstwo na zakażenie kwasem bongkrek.


Oszuści! Tym razem podszywają się pod konsultantów telefonicznych banków Alior i Millennium

Chadwick Boseman ma wrócić do roli Czarnej Pantery za pomocą CGI

comments powered by Disqus