Australijscy naukowcy odkryli, że jedzenie jajek zwiększa ryzyko cukrzycy

Wzdech...

- badanie naukowców z University of South Australia przeprowadzono, zbierając dane od 8545 dorosłych obywateli Chin,
- stoi ono w sprzeczności z wcześniejszymi badaniami Finlandczyków, twierdzącymi, że spożywanie jajek zmniejsza poziom cukru we krwi,
- teraz naukowcy twierdzą, że regularne spożywanie jednego jajka dziennie zwiększa ryzyko zachorowania na cukrzycę poziomu 2,
- regularne jedzenie jajek ma zwiększać ryzyko cukrzycy o nawet 60 procent,
- wspomniana już sprzeczność z wcześniejszymi badaniami oznacza, że problem ten wymaga dalszych prac,
- w zeszłym roku na walkę z cukrzycą wydano 10 procent światowego budżetu zdrowotnego.


Asteroida, która miała nie być w stanie nas zniszczyć, może nas jednak zniszczyć

Z powodu koronawirusa Samsung zamyka jedno ze swoich centrum badawczych

comments powered by Disqus