To dopiero ekożywność. Meati Foods odważnie wchodzi na rynek bezmięsnego mięsa (mniam, brzmi smakowicie >_>). Założyciele twierdzą, że ich burgery z grzybów wyglądają i smakują niemal tak samo, jak zwykłe mięso z krowy. Ich produkt powstaje w procesie podobnym do tworzenia mleka, tyle że zamiast z produktu mlecznego składa się ze sfermentowanych grzybów i przypraw. Proces ten jest podobno bardzo szybki - Meati Foods twierdzi, że w ciągu nocy jest w stanie zrobić tyle burgerów, na ile poszłoby cztery i pół tysiąca krów.
Cóż mogę powiedzieć - powodzenia. Myślę, że sporo wody upłynie zanim mięso z roślin (albo grzybów) na dobre zadomowi się w naszych lodówkach, ale im prędzej to nastąpi, tym lepiej dla przyrody. Czy także lepiej dla naszych kubków smakowych, zobaczymy.
Polskie służby zlikwidowały międzynarodową grupę przemytników
On 11th of November the customer care service will be not available.